2 judecători candidează la funcția de membru al Consiliului INJ. Despre cine este vorba

  • 31 Mai 2021 16:58
2 judecători candidează la funcția de membru al Consiliului INJ. Despre cine este vorba

Judecătorii Dorin Dulghieru, de la Curtea de Apel Chișinău și Svetlana Șleahtițchi, de la Curtea de Apel Bălți sunt candidații înscriși în concursul pentru ocuparea funcției de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției din rândul magistraților de apel. Concursul urmează să fie desfășurat, de Consiliul Superior al Magistraturii, la reuniunea de marți, 1 iunie, scrie Bizlaw.md.

Dorin Dulghieru a fost numit în funcția de judecător în anul 2007, iar peste șapte ani, în 2014, a devenit președinte al Judecătoriei Buiucani. Ulterior, după restructurarea Judecătoriei Chișinău, Dorin Dulghieru a fost numit în funcția de vicepreședinte al instanței, la sediul Buiucani, funcție din care a fost înlăturat în vara anului 2019. La sfârșitul lui 2020, Dorin Dulghieru a fost promovat la Curtea de Apel Chișinău, menționează sursa citată.

Svetlana Șleahtițchi a fost numită în funcția de judecător în anul 2006, la instanța de prim nivel din municipiul Bălți. În anul 2014, magistrata a fost promovată la Curtea de Apel din aceeași localitate. 

Funcția de membru al Consiliului INJ a rămas vacantă după ce a expirat mandatul exercitat de judecătoarea Viorica Mihăilă. În prezent, în Consiliul Institutului Național al Justiției sunt desemnați: un judecător de la Curtea Supremă de Justiție, Victor Burduh; un judecător de la Curtea de Apel, Oxana Robu și patru judecători din prima instanță: Viorica Puică, Vitalie Stratan, Ghenadie Pavliuc și Ghenadie Mîra.

Consiliul Institutului Național al Justiției este organul suprem de conducere al INJ, constituit din 13 membri, dintre care șapte sunt desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii, din rândul judecătorilor instanțelor judecătorești de diferite niveluri. Membrii Consiliului beneficiază, pentru fiecare ședință la care participă, de o indemnizație echivalentă cu a zecea parte din salariul mediu pe economie realizat în anul precedent celui de gestiune drept unitate de referință.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău