2/3 din secțiile de votare din SUA vor fi deschise în centre religioase baptiste, apropiate lui Valeriu Ghilețchi (NewsMaker.md)

  • 09 Februarie 15:37
2/3 din secțiile de votare din SUA vor fi deschise în centre religioase baptiste, apropiate lui Valeriu Ghilețchi (NewsMaker.md)

Opt din cele 12 secții de votare pentru alegerile parlamentare din 24 februarie care vor fi deschise în SUA vor funcționa în biserici, centre creștine sau zone unde locuiesc compact originari din Republica Moldova care fac parte din comunitatea religioasă baptistă, scrie NewsMaker.md

În acest context, publicația amintește că unul din candidați – Valeriu Ghilețchi, a condus mulți ani biserica baptistă din R. Moldova, iar în prezent este liderul Federației baptiste europene.

„Din 12 secții de votare (care vor funcționa pe teritoriul SUA n.red), cel puțin două treimi sunt deschise la biserici și centre religioase ale bisericii baptiste”, notează NewsMaker.

Potrivit sursei citate, Valeriu Ghilețchi ar fi un apropiat al liderilor unor asemenea centre cum ar fi Grace Romanian Baptist Church din Minneapolis. Liderul acestei comunități este Stepan Macari, originar din Republica Moldova și care în ultimele luni l-a găzduit la el acasă, de mai multe ori, pe Valeriu Ghilețchi. Secția de votare Nr 51/15 din Minneapolis va fi deschisă în incinta bisericii „Harul”, care aparține comunități ireligioase Grace Romanian Baptist Church.

Un alt exemplu este secția de votare din orașul Ralegh, statul Carolina de Nord, unde locuiește o importantă comunitate de moldoveni, membri ai bisericii baptiste. Acolo, la 7 februarie, Valeriu Ghilețchi a făcut agitație electorală chiar în incinta bisericii Betel, de la o tribună în formă de cruce, menționează Newsmaker.

Publicația amintește că Valeriu Ghilețchi, unul din cei 13 concurenți pe circumscripția 51 (SUA și Canada), care candidează independent, a condus timp de mai mulți ani biserica baptistă din Moldova, iar în prezent este președintele Federației baptiste europene. Este în prezent deputat, făcând parte din grupul popular-europenilor, care formează coaliția de guvernare sub egida Partidului Democrat.

Valeriu Ghilețchi, care se află în prezent în SUA, nu a comentat deocamdată articolul publicat de Newsmaker.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chişinău
24 °C
cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,6 m/s
Fri
20 °C
Sat
22 °C
Sun
23 °C
Mon
24 °C
Tue
21 °C

Curs oficial BNM 18 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.8041 -0.0507
USD 17.6530 -0.0374
RON 4.1840 -0.0110
UAH 0.6812 -0.0036
RUB 0.2813 -0.0004
Arhivă Radio Chișinău