1800 de franci elvețieni, prețul unui permis de conducere falsificat

  • 22 Decembrie 2023 09:14
1800 de franci elvețieni, prețul unui permis de conducere falsificat

Un tânăr din Norvegia a fost depistat la trecerea frontierei de stat cu un permis de conducere falsificat. Din declarații s-a aflat că străinul ar fi cumpărat documentul, oferind unui intermediar o sumă de 1800 (CHF) franci elvețieni, relatează serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

Astăzi, 21 decembrie 2023, în punctul de trecere a frontierei Cahul a fost depistată persoana, printre pasagerii cursei regulate „Constanța - Chișinău”.

În baza analizei de risc și excluderii unor bănuieli, polițiștii de frontieră au supus unui control suplimentar pasagerul de 36 de ani. Ca urmare, bărbatul a prezentat un permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile elvețiene, în anul 2018. 

Cu ajutorul tehnicii speciale, în cadrul verificărilor vizuale, tactile și UV, polițista de frontieră a constatat că de fapt caracteristicile nu sunt conforme unui document autentic. Permisul de conducere este falsificat, iar în declarații străinul a precizat că actul fusese cumpărat. Valoarea acestuia se ridică la aproximativ 37 de mii de lei.

În repercusiune, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Cercetările pe caz continuă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău