18 localități din mai multe raioane ale R. Moldova dar și municipiul Chișinău, au rămas parțial fără curent electric din cauza condițiilor meteo nefavorabile

  • 10 August 2022 09:03
18 localități din mai multe raioane ale R. Moldova dar și municipiul Chișinău, au rămas parțial fără curent electric din cauza condițiilor meteo nefavorabile

18 localități din raioanele Strășeni, Anenii Noi, Hâncești, UTAG Găgăuzia, Cantemir, Cimișlia, Leova, dar și municipiul Chișinău, au rămas parțial fără curent electric cauza condițiilor meteo nefavorabile în sera zile de ieri, 9 august. Potrivit unui comunicat al DSE, în această dimineață mai rămân parțial deconectate de la energia electrică 3 localități din raioanele UTAG Găgăuzia și Cantemir. Pentru restabilirea energiei electrice către consumatori în teren lucrează echipele specializate.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină la pomparea apelor și defrișarea copacilor căzuți în urma precipitațiilor abundente de ieri seara. Pompierii din municipiul Chișinău au efectuat defrișări de copaci și crengi pe mai multe adrese din capitală.

Pe strada, angajații IGSU au pompat apa dintr-un subsol a unui bloc de locuit. De intervenția specialiștilor a fost nevoie și în localitatea Grătiești a municipiului, după ce o creangă a căzut peste o conductă de gaz. Pe strada Kiev  din capitală, salvatorii au avut misiunea de a defrișa un copac căzut peste un automobil. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău