17 mai - Noaptea Europeană a Muzeelor, la Chișinău

  • 16 Mai 2014 17:46
17 mai - Noaptea Europeană a Muzeelor, la Chișinău

Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor vor fi marcate mâine la Chișinău. Peste 100 de muzee teritoriale și 6 muzee naționale își vor deschide ușile pentru vizitatori până la miezul nopții.

Totodată, Primăria Chișinău va pune la dispoziția vizitatorilor două autocare între orele 19.00 și 23.00, doritorii vor putea  să facă turul nocturn al orașului împreună cu ghizii Muzeului Național de Arheologie și Istorie a Moldovei.

De asemenea, vor fi expuse o serie de mașini de epocă, iar pe parcursul serii vor avea loc proiecții de film, partide de șah, atelier de origami, atelier fotografic etc.

La Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală va fi vernisată o expoziție de port popular din diferite țări, organizată în colaborare cu  Ambasadele acreditate în Republica Moldova.

Muzeul Național de Artă al Moldovei va organiza un concert de aproape 7 ore de muzică clasică și jazz. Pe parcursul serii vor avea loc ateliere de pictură pe reproduceri arheologice, pictură pe batic și ceramică.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău