17 grupuri de producători au primit granturi din partea Băncii Mondiale

  • 10 Aprilie 2015 13:00
17 grupuri de producători au primit granturi din partea Băncii Mondiale

17 grupuri de producători de fructe și legume au primit granturi din partea Băncii Mondiale în valoarea totală de 42 de milioane de lei, pentru dezvoltarea infrastructurii de post-recoltare.

Ministerul Agriculturii a făcut publice rezultatele primului an de implementare al Programului de granturi „Acces la piețele de desfacere”.

Programul are scopul de a stimula asocierea agricultorilor în cadrul unor grupuri de producători, pentru a spori competitivitatea produselor pe piața internă și internațională, a subliniat ministrul Agriculturii, Ion Sula.

Grupurile, formate din cel puțin 5 agricultori, au investit în achiziționarea frigiderelor, liniilor de sortare și ambalare, transport frigorific și tehnologii de procesare. Jumătate din cheltuieli au fost acoperite de către producătorii agricoli, iar cealaltă jumătate – din granturile oferite de Banca Mondială.

Suma totală a investițiilor a fost de 110 milioane de lei, dintre care 42 de milioane au fost granturi ale Băncii Mondiale, iar restul – contribuții ale agricultorilor.

Totodată, a fost lansat un nou apel de selectare a grupurilor de agricultori care doresc să se asocieze și să beneficieze de granturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău