16 milioane de lei în plus la buget, după ce Fiscul a verificat cum este respectată legislația din domeniul muncii

  • 26 Octombrie 2017 13:25
16 milioane de lei în plus la buget, după ce Fiscul a verificat cum este respectată legislația din domeniul muncii

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a calculat suplimentar la buget impozite, taxe și alte plăți în sumă totală de aproape 16 milioane de lei, în urma controalelor care vizează respectarea legislației muncii.

Datele sunt prezentate în Raportul general al activităților de minimizare a practicii de achitare a salariilor ”în plic” și a muncii ”la negru”, realizate de grupurile multidisciplinare, pentru 9 luni ale anului 2017, scrie bizlaw.md.

În total, SFS a adoptat 118 decizii asupra cazurilor de încălcare a legislației în domeniul raporturilor de muncă, inclusiv diminuarea fondului de salarizare, impozitului pe venit, contribuțiilor de asigurări sociale și primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală. În rezultat, au fost calculate plăți suplimentare la buget în sumă de 15,86 milioane de lei. Până în prezent, au fost achitate 10,3 milioane de lei.

Pentru încălcarea prevederilor legislației aferente raporturilor de muncă, în baza deciziilor adoptate, au fost calculate:

  • impozit pe venit reținut din plățile salariale în sumă de 1,68 milioane de lei, inclusiv calculat prin metode și surse indirecte 878 de mii de lei;
  • contribuții de asigurări sociale de stat în sumă de 2,85 milioane de lei, inclusiv inclusiv calculate prin metode și surse indirecte 2,7 milioane de lei;
  • prime de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă de 1,96 milioane de lei, inclusiv calculate prin metode și surse indirecte 822 de mii de lei;
  • penalități, sancțiuni și alte impozite în sumă de 9,3 milioane de lei.tabel sfs

Pe parcursul acestei perioade, angajații SFS au întocmit aproape 6.800 de procese-verbale contravenționale și au aplicat amenzi în valoare de peste 10 milioane de lei.

Totodată, potrivit datelor prezentate de SFS, până la sfârșitul lunii septembrie au fost eliberate 12.170 de patente de întreprinzător și au fost prelungite alte 60.801. Totodată, au fost recepționate puțin peste 1.000 de cereri privind înregistrarea activității independente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău