15 puncte de control de preluare a apelor uzate de la consumatorii non-casnici

  • 05 Octombrie 2020 11:51
15 puncte de control de preluare a apelor uzate de la consumatorii non-casnici

Întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” anunță despre instituirea la consumatorii non-casnici din municipiu a 15 puncte de control de preluare a apelor uzate. Totodată, furnizorul efectuează verificări la agenții economici, pentru a vedea dacă nu încalcă normele admise de poluanți în apele uzate deversate în sistemul public de canalizare. Despre aceasta a comunicat directorul general interimar al ACC, Anatolie Lichii, la ședința operativă de la Primăria capitalei, transmite IPN.

Directorul ACC a menționat că zilele trecute au fost inspectate 15 întreprinderi, fiind verificate sistemele de alimentare cu apă și canalizare. Au fost verificați inopinat opt agenți economici, fiind preluate probe. Iar ca urmare a controalelor planificate, au fost verificați 21 de agenți economici, fiind prelevate peste 30 de probe. Întreprinderea a emis patru prescripții pentru consumatorii care depășesc normele admise de poluanți în apele uzate.

Pe parcursul săptămânii trecute, furnizorul de apă a semnat șase contracte de preluare a apelor uzate.

Anatolie Lichii a declarat că, în perioada 28 septembrie și 2 octombrie, au continuat lucrările de reconstrucție la Stația de Epurare, în efectuarea acestora au fost implicați zilnic, în medie, în jur de 65 de angajați. Lucrările continuă, iar Stația funcționează în regim normal, fără abateri de la parametrii tehnici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău