15 luptători moldoveni participă la campionatele mondiale pentru juniori

  • 15 August 2021 15:59
15 luptători moldoveni participă la campionatele mondiale pentru juniori

Republica Moldova participă cu un lot format din 15 luptători la campionatele mondiale pentru juniori care încep luni, 16 august, în orașul Ufa din Federația Rusă.

Cei mai mulți competitori din lotul național, opt la număr, vor fi la lupte libere. La lupte greco-romane vor evolua 5 sportivi din Rep. Moldova, iar la în concursul feminin vor fi două luptătoare.

La lupte feminine, șansele la medalii sunt legate de evoluția Irinei Rîngaci (cat. 65 kg) campioana europeană printre tineret din acest an, titlu obținut în luna mai la Skopje, Macedonia de Nord.

În aceeași competiție de la Skopje, luptătorul de stil liber, Radu Lefter (97 kg), a devenit vicecampion european, astfel că se așteaptă o urcare pe podium și la mondialele de juniori de la Ufa.

La lupte greco-romane, urmează să vedem ce evoluția va avea talentatul Alexandrin Guțu (cat. 77 kg), care a obținut în 2021, medalia de aur la campionatele europene printre juniori desfășurate în iulie la Dortmund.

Campionatele mondiale de lupte printre juniori vor avea loc în orașul Ufa din Federația Rusă în perioada 16 – 22 august 2021.

La concurs vor participa peste 500 de luptători din 52 de țări, informează Federația Internațională de Lupte pe site-ul său oficial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău