15 judecători și 3 executori judecătorești, reținuți de CNA

  • 20 Septembrie 2016 23:22
15 judecători și 3 executori judecătorești, reținuți de CNA

15 judecători și 3 executori judecătorești au fost reținuți astăzi de procurorii anticorupție, ca urmare a unor acțiuni de urmărire penală efectuate în unele instanțe judecătorești și a mai multor percheziții efectuate la domiciliile persoanelor.

Procurorul Anticorupție, Viorel Morari, a anunțat că acțiunile îi vizau  în total pe 16 judecători și 4  executori judecătorești, dar a refuzat să ofere mai multe detalii despre cauzele acestor operații. Viorel Morari a declarat ca va reveni mâine cu noi amănunte, dar a adăugat că judecătorii reținuți sunt din diferite instanțe, inclusiv din Chișinău.

Portalul Anticorupție.md a scris astăzi că judecătorii reținuți ar putea fi cei care ar fi fost implicați în spălarea a circa 18 miliarde de dolari din Federația Rusă, prin sistemul judecătoresc din Republica Moldova. Unul dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii, Teo Cârnaț a declarat pentru Anticorupție.md că CSM a dat acordul ca 16 actuali și foști judecători să fie cercetați penal, la solicitarea procurorului general interimar Eduard Harunjen. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe închise. Potrivit Teo Cârnaț, unii dintre magistrați deja au plecat din sistem și în cazul lor a fost decisă suspendarea demisiei, iar cei din sistem au fost suspendați din funcțiile pe care le dețin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău