15 izolatoare de detenție provizorie au fost renovate cu sprijinul UE

  • 26 Aprilie 2021 17:11
15 izolatoare de detenție provizorie au fost renovate cu sprijinul UE

15 izolatoare de detenție provizorie din țară au fost renovate în conformitate cu standardele europene. Pentru renovarea edificiilor s-au investit circa 60 de milioane de lei, bani oferiți de Uniunea Europeană, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției.

Potrivit IGP, e vorba de izolatoare de detenție provizorie, din cadrul inspectoratelor de poliție Hâncești, Orhei, Cimișlia, Criuleni, Ungheni, Căușeni, Edineț, Sângerei, Râșcani, Cahul, Soroca, Comrat, Anenii Noi, Bălți și Direcția de Poliție a municipiului Chișinău.

În izolatoare au fost instalate sistemele de monitorizare video, comunicare internă cu celula (de tip interfon), radioficare, securitate anti-incendiară, dar și alte condiții, inclusiv ce țin de igiena personală, care garantează respectarea drepturilor, securității și siguranței persoanelor private de libertate.

De asemenea, izolatoarele au fost prevăzute cu uși din sticlă transparentă pentru persoane care suferă de anumite fobii, cum ar fi cea de spațiu închis.

La fel, izolatoarele sunt dotate cu sisteme moderne de control care ajută polițiștii în realizarea misiunii de pază și protecție a deținuților, pentru solicitare de ajutor, prin declanșarea alarmei sonore prin mai multe opțiuni.

Îmbunătățirea condițiilor de detenție provizorie în 15 izolatoare, în conformitate cu cele mai bune standarde și practici în domeniu este unul din obiectivele principale din Planul de acțiuni privind implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016–2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău