15 copii rămași fără ocrotire părintească au primit în dar ghiozdane

  • 21 August 2019 13:05
15 copii rămași fără ocrotire părintească au primit în dar ghiozdane

15 copiii rămași fără ocrotire părintească, care vor merge în acest an în clasa I, au primit ghiozdane și rechizite din partea Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, precum și alte cadouri din partea sponsorilor. În cadrul unui eveniment organizat la Primărie, copiii au recitat poezii și au cântat, transmite IPN.

Potrivit Luciei Caciuc, șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, în ghizdane copiii au primit au primit rechizite școlare, cărți, dulciuri, dar și câte un clopoțel din lut drept simbol al primului sunet.

După eveniment, copiii au mers la un local din capitală să se distreze.

Maria Ceban este asistent parental profesionist pentru doi copii, unul dintre care va merge în acest an la școală în clasa I, iar altul este la grădiniță. Femeia spune că este util ajutorul oferit pentru că „unui copil de clasa I acum îi trebuie foarte multe lucruri”. Femeia este asistent parental profesionist de aproape 10 ani.

Și Snejana Anati educă doi copii, unul dintre care va învăța în clasa I. „Nu am văzut ce este în ghiozdane, dar sunt sigură că autoritățile au învățat foarte bine la școală și își dau seama de ce are nevoie un elev de clasa I. Este un ajutor binevenit în orice familie, indiferent de statutul ei și starea financiară”, a spus Snejana Anati.

Evenimentul este organizat de Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului în fiecare an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău