15 apicultori din nord au învățat cum se gestionează un centru apicol

  • 06 Mai 2017 14:43
15 apicultori din nord au învățat cum se gestionează un centru apicol

Cincisprezece apicultori din nordul Republicii Moldova au învățat cum să-și organizeze activitatea în cadrul unui centru de ambalare a produselor apicole.

În Republica Moldova există un astfel de centru în satul Cupcini, raionul Edineț. Acțiunea a avut loc în contextul proiectului-pilot realizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională  Nord, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Consiliul Raional Edineț, finanțat de Guvernul României cu peste 157 de mii de euro, transmite IPN.

Apicultorii au învățat de la un expert din România cum să coordoneze procesul tehnologic de ambalare a produselor apicole, care sunt standardele în siguranță alimentară, dar și cum să comercializeze și să exporte rentabil produsele apicole.

La începutul acestui an, au fost finalizate lucrările de reparație a Centrului de procesare și ambalare a mierii de albine din Cupcini. Acesta este constituit din două departamente: un departament informațional și de marketing și un departament de achiziție, procesare și ambalare, dotat cu utilaj special.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, susține că interesul României față de proiectul apicol realizat la nordul Republicii Moldova sporește șansele ca acesta să devină o  poveste de succes ce poate fi multiplicată și în alte regiuni ale republicii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău