145 mii de hectare de teren vor fi împădurite în următorii zece ani în Republica Moldova

  • 17 Februarie 2023 13:30
145 mii de hectare de teren vor fi împădurite în următorii zece ani în Republica Moldova

Executivul a aprobat astăzi, 17 februarie, Programul național de împădurire, care prevede extinderea suprafeței de păduri din R. Moldova cu cel puțin 145 de mii de hectare, în următorii 10 ani. Programul va fi finanțat din bugetul de stat și din fondurile partenerilor de dezvoltare, anunță președinta Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Restabilirea suprafețelor de păduri va îmbunătăți volumul de apă în râuri, iazuri și fântâni și fertilitatea solurilor, va restabili flora și fauna din Moldova.

Realizarea acestui program cere implicarea întregii societăți, de aceea fac un apel la solidaritate către tineri, voluntari, organizațiile neguvernamentale și către oamenii din localități să se implice în campaniile de împădurire și de colectare de semințe, care vor fi anunțate de autorități. De asemenea, mă adresez deținătorilor de terenuri publice și private să participe cu terenurile lor în procesul de împădurire. Cu eforturi comune, putem lăsa generațiilor viitoare o țară mai verde, un mediu de trai mai primitor”, susține Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău