140 de persoane căutate activ pentru atacurile teroriste din Sri Lanka. Bisericile și moscheile, închise

  • 26 Aprilie 2019 15:38
140 de persoane căutate activ pentru atacurile teroriste din Sri Lanka. Bisericile și moscheile, închise

Președintele din Sri Lanka, Maithripala Sirisena, a declarat vineri că poliția caută 140 de persoane suspectate că ar avea legătură cu organizația teroristă Stat Islamic, care a revendicat atentatele teroriste de duminică, relatează site-ul agenției Reuters, citat de Mediafax.

Oamenii din Sri Lanka au fost îndemnați să se roage acasă vineri și să nu se apropie de biserici sau moschei, în contextul în care serviciile de informații au avertizat că alte atentate ar putea avea loc.

Ambasada Statelor Unite în Sri Lanka a îndemnat de asemenea să evite lăcașurile de cult pe durata weekend-ului.

Inițial, autoritățile au anunțat că cel puțin 359 persoane au murit în urma atacurilor teroriste care au vizat cinci hoteluri și trei biserici din orașele Colombo, Negombo și Batticaloa. Ulterior, bilanțul atentatelor a fost revizuit în scădere, la „aproximativ 253 de morți”.

Rețeaua extrremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici și hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunț postat pe site-ul agenției AMAQ, afiliată rețelei Stat Islamic, fără a prezenta însă dovezi.

Presupusul lider al grupării militante despre care autoritățile afirmă că este responsabilă pentru atentatele sinucigașe din Sri Lanka a murit în cursul atacului asupra hotelului Shangri-La, unul din cele 6 hoteluri și biserici vizate de atacatori, au transmis autoritățile.

Poliția a comunicat pe Twitter că Mohamed Zahran, liderul grupării militante National Towheed Jamaat, cunoscut pentru discursul extremist pe rețelele de socializare, a murit în cursul unuia din cele nouă atacuri sinucigașe, informează agenția de știri The Associated Press. De asemenea, poliția a precizat că l-a arestat pe adjunctul liderului grupării.

Rețeaua extrremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici și hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunț postat pe site-ul agenției AMAQ, afiliată rețelei Stat Islamic, fără a prezenta inițial dovezi.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău