14 suspecți de terorism, arestați în Spania

  • 25 August 2015 14:50
14 suspecți de terorism, arestați în Spania

14 persoane suspectate că ar fi recrutat luptători care să se alăture grupării jihadiste statul islamic au fost arestați azi de autoritățile Spania și Maroc.

Autoritățile din Spania și Maroc au arestat astăzi 14 persoane suspectate că ar fi recrutat luptători care să se alăture, în Siria și Irak, grupării jihadiste statul islamic.

Reuters precizează că suspecții au fost reținuți în suburbiile Madridului și în mai multe localități din Maroc.

Arestările au loc la câteva zile după ce un bărbat de origine marocană, înarmat cu un automat Kalașnikov, a lansat un atac într-un un tren din Franța.

Mii de cetățeni europeni au fost recrutați de Statul Islamic și alte grupări extremiste din Orientul Mijlociu și există temerea că, odată reveniți în țările de origine, aceștia ar putea lansa atacuri teroriste.

În Europa au avut loc, deja, atacuri ale unor extremiști musulmani, atât înainte de apariția statului islamic, când cele mai sângeroase atentate au fost organizate la Madrid și Londra, cât și după fondarea califatului proclamat de jihadiști care, printre altele, au atacat, la începutul anului, la Paris, sediul săptămânalului Charlie Hebdo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău