14 bombe de aruncător din al II-lea Război Mondial, descoperite la marginea municipiului Arad

  • 04 Noiembrie 2018 13:14
14 bombe de aruncător din al II-lea Război Mondial, descoperite la marginea municipiului Arad

Muncitorii care lucrau la decolmatarea canalului Mureșel au descoperit sâmbătă o bombă de aruncător, iar după ce oamenii au sunat la 112 la fața locului a ajuns echipa pirotehnică din cadrul ISU Arad care a găsit alte 13 bombe, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Potrivit sursei citate, echipa pirotehnică din cadrul ISU Arad a demarat cercetarea terenului cu detectorul de metale.

"Echipa pirotehnică a ISU Arad, alcătuită din locotenent Adelin Avramescu și plutonier major Valentin Dincă, a executat sâmbătă o misiune pirotehnică la marginea municipiului Arad, unde muncitorii care lucrau la decolmatarea canalului Mureșel au descoperit o bombă de aruncător. Pirotehniștii au cercetat terenul cu detectorul de metale și au descoperit încă 13 bombe de aruncător, din care 9 de calibrul 120 mm, celelalte 5 de calibrul 82 mm, aflate de asemenea în canalul Mureșel. Cel mai probabil, bombele provin din timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Cercetările au continuat până la lăsarea întunericului, când echipa pirotehnică a încetat misiunea, aceasta urmând să fie reluată duminică", a declarat presei maior George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad a mai spus că zona în care au fost găsite proiectilele a fost securizată, fiind păzită peste noapte de către militari din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad.

"Bombele au fost transportate la sediul ISU Arad, unde au fost depozitate în condiții de siguranță, urmând să fie distruse în poligon", a adăugat George Pleșca, citat de Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău