13 școli vor fi renovate din fondurile Băncii Mondiale

  • 26 Decembrie 2013 18:30
13 școli vor fi renovate din fondurile Băncii Mondiale

Cheltuielile se vor ridica la 90 de milioane de lei, bani care vor fi cheltuiți pentru dotarea cu mobilier și calculatoare a instituțiilor.

13 școli de circumscripție care au implementat cu succes noua formulă de finanțare ”per elev” vor fi renovate anul viitor, din fondurile Băcii Mondiale, a declarat astăzi ministrul Educației, Maia Sandu, în cadrul Clubului de presă, organizat de Centrul de Investigații Jurnalistice.

Cheltuielile se vor ridica la 90 de milioane de lei, bani care vor fi cheltuiți pentru dotarea cu mobilier și calculatoare a instituțiilor. Maia Sandu a precizat că școlile vor fi selectate de Guvern, la propunerea administrațiilor publice locale.
 
Ministrul Educației, Maia Sandu, a mai anunțat în cadrul Clubului de Presă că ministerul elaborează un proiect de înregistrare on-line la universități. Nu vor mai exista comisii de admitere, iar actele vor putea fi depuse prin internet, a explicat șefa direcției Învățământ Superior și Dezvoltare a Științei, Nadejda Velișco.
 
Oficialii de la Ministerul Educației nu sunt siguri, însă, că se va reuși aplicare acestor tehnologii la următoarea sesiune de admitere.
 
Totodată, de anul viitor, urmează să fie majorate bursele cu 10 la sută, atât în învățământul vocațional-tehnic, cât și în cel superior.
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,74
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău