13 salvatori IGSU sunt instruiți în domeniul misiunilor de salvare la înălțime și adâncime

  • 10 Noiembrie 2022 17:50
13 salvatori IGSU sunt instruiți în domeniul misiunilor de salvare la înălțime și adâncime

O echipă din cadrul Direcției regionale căutare salvare nr.1 a IGSU din municipiul Chișinău, compusă din 13 salvatori participă la un curs de instruire în domeniul misiunilor de salvare la înălțime și adâncime. Angajații Inspectoratului sunt pregătiți de formatorii instituției în domeniul teoretic și practic, iar după finalizarea programei vor putea interveni în misiuni de salvare.

Potrivit programului, cursul inițial cuprinde tehnici de intervenție pentru salvarea sinistraților căzuți în fântâni și gropi, persoanelor blocate la înălțime, dar și pe frânghii de alpinism. Mai mult, în cadrul cursului sunt demonstrate modalitățile de legare și ancorare a frânghiilor, procedeele de urcare și coborâre pe frânghii, tehnicile de coborâre a victimelor cu triunghiul de salvare, dar și prin intermediul autoscării de intervenție.

Pentru ca salvatorii să poată interveni cu succes în misiuni de salvare, aceștia învață bazele teoretice de siguranță, caracteristicele echipamentului care trebuie utilizat, alegerea potrivită a locului de fixare și legare a nodurilor, dar și particularitățile constructive și de rezistență a clădirii la care urmează să fie efectuate lucrările. Procedeele sunt explicate de instructori cu experiență, iar cursanții îndeplinesc întocmai toate indicațiile superiorilor, se arată în comunicat.

Instruirile practice se desfășoară în perioada 07 - 18 noiembrie 2022 pe un poligon specializat din municipiul Chișinău. La final angajații IGSU vor susține un examen, iar după absolvirea acestuia vor participa în misiuni de salvare la înălțime și adâncime.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău