13 mii de locuitori rămân în continuare fără curent electric

  • 25 Aprilie 2017 18:50
13 mii de locuitori rămân în continuare fără curent electric

Problema cea mai mare rămâne reconectarea la energie electrică a 26 de localități, inclusiv din UTA Găgăuzia, a comunicat premierul Pavel Filip după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, care a avut loc în seara zilei de marți, 25 aprilie, la Guvern.

Prim-ministrul a precizat că în urma unei inventarieri s-a constatat că există suficiente generatoare electrice ca în fiecare localitate unde nu este lumină să fie distribuit câte unul-două, pentru ca oamenii să poată să-și încarce telefoanele, dar și pentru alte necesități urgente, transmite IPN.

Ministrul economiei, Octavian Calmâc, a subliniat că 13 mii de locuitori ai țării rămân fără curent electric din cauza liniei afectate 110 kV de la Gotești. Cea mai gravă situație este la Cahul. 22 de echipe de intervenție muncesc în teritoriu pentru a remedia situația. Ministrul economiei a dat asigurări că până la sfârșitul săptămânii, toți consumatorii vor fi reconectați la energia electrică.

Cât ține de agricultorii care au avut de suferit în urma ninsorilor abundente din 20-21 aprilie, este nevoie de evaluările comisiilor locale pentru situații excepționale, după care Guvernul va veni cu ajutorul necesar.

Șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Mihai Harabagiu, a comunicat că în raionul Comrat mai multe gospodării sunt expuse riscului de inundații ca urmare a topirii zăpezii. Echipele de salvatori au intervenit în peste 100 de gospodării cu tehnică de pompare a apei. Totodată, apele au blocat drumul de acces către Recea, în raionul Strășeni.

Ministrul mediului, Valeriu Munteanu a spus că râul Bâc, pe teritoriul raionului Anenii Noi a ieșit din albie, iar în prezent se lucrează cu tehnică de pompare a apei pentru a evita inundarea unui cartier. La fel, urmează să fie curățată albia râului Bâc pe sectorul localității Bucovăț până la revărsarea în lacul Ghidighici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău