13 ani de la atentatele din 11 septembrie, în care au murit 3 mii de oameni

  • 11 Septembrie 2014 10:28
13 ani de la atentatele din 11 septembrie, în care au murit 3 mii de oameni

Casa Albă va organiza în luna octombrie un summit privind extremismul și radicalizarea, a anunțat ministrul american pentru securitate internă, Jeh Johnson, în ajunul comemorării a 13 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

Referindu-se la amenințările teroriste cu care Statele Unite se confruntă în prezent, Jeh Johnson a afirmat că Statul Islamic a devenit 'o organizație teroristă de prim plan pe scena mondială', 'extrem de periculoasă', pe care 'Statele Unite s-au angajat să o distrugă'. 

Amintim că astăzi se împlinesc 13 ani de la atentatele din 11 septembrie care au vizat Pentagonul și Turnurile Gemene și care au ucis 3 mii  de persoane.

În dimineața acelei zile, 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane de pasageri. Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale Centrului Mondial de Comerț din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri.

Ceremonii și minute de reculegere sunt prevăzute a avea loc în locurile atentatelor de la New York, Casa Albă și Pentagon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
17
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău