126 de oameni, găsiți încuiați și abandonați într-un container la marginea drumului, în Guatemala

  • 10 Octombrie 2021 16:08
126 de oameni, găsiți încuiați și abandonați într-un container la marginea drumului, în Guatemala

126 de migranți au fost abandonați într-un container de transport, pe marginea unui drum, între două orașe din Guatemala. Ei au fost găsiți dimineața după ce localnicii dn zonă au auzit strigăte, dinspre camion.

Peste 100 dintre cei găsiți în containere sunt haitieni ce încercau să fugă din țara lovită de foamete și sărăcie.

Autoritățile locale cred că migranții au fost închiși de către traficanții care le primiseră de la ei bani pentru a-i duce în SUA, prin Mexic, conform BBC, potrivit DIGI24.ro.

„Am auzit țipete, plânsete și bătăi în ușile camionului. Le-am deschis și am găsit înăuntru 126 de oameni, care nu aveau acte”, au spus reprezentanții poliției columbiene.

Polițiștii le-au oferit primul ajutor migranților și i-au dus apoi la un adăpost condus de Institutul de migrație. Potrivit autorităților, oamenii au ajuns în America Centrală prin Honduras și de acolo trebuiau să ajungă în Statele Unite.

Cei 126 de oameni vor fi transportați înapoi la granița cu Honduras și predați autorităților.

În urmă cu doar o zi, autoritățile mexicane au reținut, aproape de granița cu SUA, 652 de migranți, inclusiv 350 de copii, care călătoreau ascunși în trei camioane frigorifice.

Aceste incident amplifică îngrijorările crescute cu privire la numărul de migranți, majoritatea haitieni, care își asumă riscuri majore în încercarea de a ajunge în SUA.

Mii de haitieni au părăsit țara, în căutarea unui loc de muncă în țări din America Latină. Mulți au încercat să ajungă în SUA cu speranța că vor putea rămâne acolo în baza unui permis temporar care îi vizează însă pe cei care locuiesc deja în SUA, nu nou veniților. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău