12 partide vor fi sancționate pentru că nu au prezentat la timp rapoartele financiare 

  • 02 August 2017 13:29
12 partide vor fi sancționate pentru că nu au prezentat la timp rapoartele financiare 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a inițiat procedura contravențională în cazul a 12 partide politice care nu au prezentat la timp rapoartele privind gestiunea lor financiară pentru anul 2016, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Comisiei.

Partidele riscă să fie sancționate cu amendă de la 180 la 300 de unități convenționale, aplicată persoanei cu funcție de răspundere.

Printre partidele politice care nu au prezentat rapoartele privind gestiunea lor financiară în termenul și formatul stabilite de către Comisie se regăsește Partidul Socialist din Moldova, Partidul „Patrioții Moldovei”, Partidul Politic Partidul Legii și Dreptății, Partidul Politic pentru Unirea Moldovei, Partidul Politic Noua Opțiune Istorică, Partidul Politic Partidul Agrar din Moldova etc. Procesele-verbale de contravenție au fost înaintate pentru examinare în instanța de judecată.

CEC informează că rapoartele privind gestiunea financiară ale partidelor politice pentru primul semestru al anului 2017 în prezent sunt analizate, iar urmare a examinării acestora Comisia va adopta o decizie în una din ședințele sale publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău