12 certificate false de vaccinare împotriva COVID-19 au fost depistate la frontieră de la începutul anului

  • 18 Ianuarie 2022 10:56
12 certificate false de vaccinare împotriva COVID-19 au fost depistate la frontieră de la începutul anului

De la începutul anului curent și până în prezent, în punctele de trecere a frontierei de stat au fost depistate falsuri în 12 certificate de vaccinare împotriva Covid-19 și în nouă teste PCR. Doar în ultimele 24 de ore, la trecerea frontierei moldo-române au fost identificate trei certificate de vaccinare anti Covid-19 false, comunică MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, cercetați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false sunt trei șoferi de camioane, cetățeni ai Republicii Moldova. Aceștia au fost depistați în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, la ieșirea din țară, scrie sursa citată.

Bărbații au vârste cuprinse între 23 și 33 de ani și sunt originari din raioanele Telenești, Vulcănești și din municipiul Chișinău. Polițiștii de frontieră au confirmat neveridicitatea certificatelor de vaccinare antiCovid-19 în urma verificărilor suplimentare în baza de date. Deși conducătorii auto au refuzat să dea explicații, totuși ar fi recurs la astfel de acțiuni pentru a fi scutiți de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în alte state.

În toate cazurile, polițiștii de frontieră din cadrul Direcția regională Sud vor continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
6
Arhivă Radio Chișinău