12 ani de închisoare pentru șoferul beat care a mușcat de ureche un polițist

  • 14 Martie 16:38
12 ani de închisoare pentru șoferul beat care a mușcat de ureche un polițist

Tânărul care a mușcat un polițist de ureche vara trecută, după ce a fost prins beat la volan, a fost condamnat la 12 ani și jumătate de închisoare, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, cazul a avut loc la începutul lunii iunie. Tânărul era în stare de ebrietate alcoolică avansată și se deplasa pe drumul public din satul Speia, raionul Anenii Noi, împreună cu un amic. Fiind stopat pentru verificarea actelor, șoferul a devenit agresiv cu angajații din cadrul Inspectoratul de Poliție Anenii Noi. I-a numit cu cuvinte necenzurate, i-a îmbrâncit și i-a amenințat cu violența, refuzând să prezinte actele. Ulterior, a pătruns în salonul automobilului de poliție și a distrus terminalul radio. Când unul din polițiști a încercat să-l imobilizeze, inculpatul l-a mușcat de ureche. Expertiza judiciară medico-legală a arătat că polițistului i-a fost provocată vătămare corporală gravă.

Tânărul de 24 de ani a fost condamnat pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, fără a deține permis de conducere, dar și pentru aplicarea violenței față de o persoană cu funcție de răspundere. El a mai fost condamnat pentru vătămarea intenționată gravă a sănătății și urmează să-și ispășească pedeapsa în penitenciar de tip semiînchis.

Al doilea inculpat a fost condamnat de către instanță la un an și jumătate de închisoare. Acesta a fost dat în urmărire.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,17 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
26
Mon
23
Tue
26
Arhivă Radio Chișinău