114 instituții medico-sanitare publice, de asistență medicală primară și specializată de ambulator, au primit calculatoare moderne

  • 05 Decembrie 2023 14:37
114 instituții medico-sanitare publice, de asistență medicală primară și specializată de ambulator, au primit calculatoare moderne

114 instituții medico-sanitare publice din R. Moldova, de asistență medicală primară și specializată de ambulator, au primit astăzi, 5 decembrie, calculatoare moderne. Evenimentul de transmitere oficială a computerelor a avut loc la Centrul de Sănătate Trușeni, care este una dintre instituțiile beneficiare, transmite Ministerul Sănătății.

Datorită acestor echipamente, va fi consolidat sistemul de monitorizare și raportare a vaccinării împotriva COVID-19 și a gripei, precum și capacitățile cabinetelor de vaccinare din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, având în vedere importanța esențială a tehnologiei în gestionarea eficientă a informațiilor. Utilizarea calculatoarelor moderne va oferi posibilitatea furnizării rapoartelor în timp real, cu date exacte ale dozelor de vaccin administrate.

Totodată, calculatoarele vor facilita utilizarea sistemelor informaționale din domeniul sănătății.

Lotul de 400 de calculatoare a fost procurat de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul financiar al USAID Moldova, costul total fiind de 258.800 de dolari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Mon
7
Tue
8
Wed
5
Thu
2
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău