110 muzicieni vor susține concerte-manifest în spații publice din România și Republica Moldova

  • 12 Iulie 16:15
110 muzicieni vor susține concerte-manifest în spații publice din România și Republica Moldova

110 muzicieni vor susține 5 concerte de muzică clasică în spații publice din Republica Moldova și România cu încărcătură istorică și culturală deosebită: Sala cu Orgă din Chișinău, Butuceni, Digital Park din Chișinău, Cetatea Tighina și Piața Mare din Sibiu. Inițiativa aparține tinerilor de la Moldovan National Youth Orchestra și maestrului Gabriel Bebeșelea, cu sprijinul Institutului Cultural „Mihai Eminescu”. 

Sub genericul „Stand with Ukraine”, concertele reprezintă un manifest muzical împotriva războiului și a violenței și au drept scop susținerea tinerilor artiști refugiați din Ucraina și promovarea Anului Tineretului în Europa, anunță organizatorii.

Evenimentele se vor desfășura după următorul calendar:

  • 22 iulie 2022, Sala cu Orgă din Chișinău – Concert simfonic dirijat de maestrul Cristian Spătaru, solist Kiril Maximov (vioară). În program: Concertul pentru vioară și orchestră de Johannes Brahms, Simfonia nr. 9 „Din lumea nouă” de Antonin Dvorak și „Dansurile românești” de Bela Bartok. Violonistul Kiril Maximov (R.Moldova/ Spania) va interpreta concertul lui Brahms la un Stradivarius din 1716 ex. Baron Oppenheim din colecția Băncii Naționale a Austriei.
  • 23 iulie 2022, Open Air Butuceni – Concertul de muzică clasică sub bagheta maestrului Cristian Spătaru, solist Kiril Maximov va avea același repertoriul ca si cel de la Sala cu Orgă.
  • 27 iulie 2022, Open Air Digital Park, Chișinău. Dirijor: maestrul Gabriel Bebeșelea. În program: Simfonia nr. 9 de L.W.Beethoven.
  • 30 iulie 2022, Open Air Cetatea Tighina, dirijat de maestrul Andriano Marian. Concert din două părți: în prima parte va fi prezentată o selecție de muzică din filme de Oscar, iar în partea a doua vor fi interpretate piesele: Vals de Eugen Doga; Vals de Aurel Andreescu și Melodia de Myroslav Skoryk.
  • 1 august 2022, Open Air Sibiu, dirijat de maestrul Gabriel Bebeșelea. În program: Simfonia nr. 9 de L.W.Beethoven.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:3,6 m/s
Sat
1
Sun
1
Mon
-0
Tue
0
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău