11 septembrie 2001: 'Dust Lady', eroina unei fotografii legendare, a murit de cancer

  • 26 August 2015 14:34
11 septembrie 2001: 'Dust Lady', eroina unei fotografii legendare, a murit de cancer

O supraviețuitoare a atentatelor de la 11 septembrie 2001 de la New York, imortalizată într-o fotografie emblematică în timpul evenimentelor, a murit din cauza unui cancer la stomac la vârsta de 42 de ani, scrie Agerpres.

La momentul atentatelor, Marcy Borders avea 28 de ani și lucra de o lună la Bank of America, într-unul din turnurile gemene ale World Trade Center.

În timp ce unul din cele două turnuri se prăbușea, ea s-a refugiat într-un imobil vecin, unde Stan Honda, fotograf al AFP, a fotografiat-o, imaginea făcând turul lumii.

Marcy Borders apărea în fotografie acoperită cu un strat de praf, ceea ce i-a atras, în SUA și în întreaga lume, supranumele de 'Dust Lady' ('Doamna de praf').

După atentate, ea a avut mult timp probleme cu șomajul, cu depresia, cu alcoolul și cu consumul de droguri, dar a reușit în cele din urmă să-și revină în 2011.

După tragedia de la 11 septembrie 2001, ea a petrecut majoritatea timpului într-un extrem de modest apartament din New Jersey, nu departe de Manhattan și de locul atentatelor, fără sprijin psihologic sau financiar, a mărturisit ea pentru AFP în 2012.

Femeia a explicat că ''trăiește mereu cu teamă' și că iese rar din locuință, neputându-se imagina întorcându-se 'în posibile ținte ca poduri, tuneluri sau stații (de metrou)'.

Marcy Borders a început un tratament împotriva cancelarului în urmă cu un an, sugerând că boala sa ar putea avea legătură cu poluarea chimică produsă în timpul prăbușirii turnurilor gemene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău