11 partide și-au depus actele la CEC pentru a fi înregistrate în campania electorală

  • 03 Octombrie 2014 15:14
11 partide și-au depus actele la CEC pentru a fi înregistrate în campania electorală

11 partide politice au depus astăzi actele la Comisia Electorală Centrală pentru a fi înregistrate în campania pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Primii au venit la CEC reprezentanții Partidului Comuniștilor, după care până la amiază au mai depus actele Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat, Partidul Liberal, Partidul Socialiștilor, Partidul Național Liberal, Partidul Comunist Reformator, Mișcarea Populară Antimafie, Partidul Popular, Partidul Renaștere și Partidul Popular Creștin Democrat.

De asemenea, Partidul Liberal Reformator a anunțat că se va prezenta la această oră la CEC, iar actele mai pot fi depuse astăzi până la 16.00. Ordinea partidelor în buletinele de vot va fi stabilită prin tragere la sorți la ora 17.00. CEC va decide în decurs de 7 zile în privința înregistrării concurenților electorali.

Amintim că pragul electoral pentru partide este, în prezent, de 6%, pentru blocurile formate din 2 partide – de 9 la sută, iar pentru cele din 3 și mai multe formațiuni – de 12 la sută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău