11 orașe din România candidează la titlul de Capitală culturală europeană în 2021

  • 17 Iunie 2015 10:42
11 orașe din România candidează la titlul de Capitală culturală europeană în 2021

Valoarea conceptului de diplomație culturală a fost cel mai bine înțeles de autoritățile locale din România în 2007 din exemplul Sibiului, primul oraș din România care a avut titlul de Capitală culturală europeană, dar în anul 2021 încă un oraș din România va avea această șansă, iar titlul este râvnit de mai multe orașe.  Reprezentanții…

Valoarea conceptului de diplomație culturală a fost cel mai bine înțeles de autoritățile locale din România în 2007 din exemplul Sibiului, primul oraș din România care a avut titlul de Capitală culturală europeană, dar în anul 2021 încă un oraș din România va avea această șansă, iar titlul este râvnit de mai multe orașe. 
 
Reprezentanții lor s-au reunit zilele acestea la Sibiu unde, în contextul Festivalului Internațional de Teatru a avut loc și conferința specială dedicată orașelor candidate pentru a deveni capitală europeană a culturii peste șase ani. Până în prezent, 11 orașe din România și-au anunțat candidatura la titlul de capitală culturală europeană pentru anul 2021. Este vorba de București, Timișoara, Craiova, Iași, Cluj Napoca, Brașov, Arad, Alba Iulia, Baia Mare, Brăila și Sfântu Gheorghe. Fiecare dintre ele speră să fie câștigătorul în selecția ce va urma.
 
În anul 2021, România și Grecia vor avea împreună orașe capitale culturale europene, deși nu este membră a Uniunii Europene, Republica Moldova ar dori ca și Chișinăul să primească acest titlu, în parteneriat cu orașul selectat din România, spune viceministrul moldovean al culturii, Gheorghe Postică.
"Noi am dus anumite discuții, de exemplu cu unii parteneri din Iași, am discutat. Ce-i drept sunt discuții așa neoficiale preliminare, dar în condițiile acceptării de către un oraș din România candidat al ideii noastre, sperăm să mergem împreună în acest proiect", a declarat Gheorghe Postică.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,03 m/s
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
11
Arhivă Radio Chișinău