102 cadavre descoperite într-un râu din India

  • 14 Ianuarie 2015 16:06
102 cadavre descoperite într-un râu din India

Autoritățile indiene fac cercetări pentru a afla cum au ajuns mai mult de 100 de cadavre, multe din ele ale unor copii, în apele Gangelui, în nordul Indiei.

Se pare că nu este vorba de o crimă, ci de obiceiul 'funeraliilor acvatice' pentru fetele care mor înainte de a se căsători. Totodată, mulți oameni săraci nu-și pot permite costul unei incinerări, care se ridică la vreo 40 de dolari, adică mai mult decât salariul mediu lunar al sătenilor săraci.

Deși este ilegal ca morții să fie aruncați în râuri, unii practicanți ai hinduismului cred că dacă o tânără necăsătorită decedată este 'îngropată' în apă, ea se va naște din nou în aceeași familie. Cele 102 cadavre găsite plutind în fluviu, în apropierea satului Pariyar din cel mai populat stat indian, Uttar Pradesh, erau într-o stare prea avansată de descompunere pentru a fi supuse autopsiei sau identificării, dar se fac teste ADN pentru a fi stabilită proveniența lor. Oficialitățile se întreabă cum de au fost descoperite atât de multe cadavre în același timp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău