100 de oameni își vor putea găsi adăpost în perioada rece la Centrul din str. Haltei

  • 28 Octombrie 2019 17:27
 100 de oameni își vor putea găsi adăpost în perioada rece la Centrul din str. Haltei

Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost, în perioada 1 noiembrie 2019-31 martie 2020, va asigura prestarea serviciilor de cazare 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Capacitatea de cazare în perioada rece a anului va fi de o sută de persoane. În afara perioadei reci, la centru se află permanent 15-20 de persoane cu dizabilități grave, care au nevoie de îngrijire, transmite IPN.

Tatiana Bucearschi, șefa Direcției asistență socială și sănătate, a spus astăzi la ședința operativă de la Primăria capitalei, că Centrul este pregătit în totalitate pentru cazarea persoanelor fără adăpost în perioada sezonului rece. Pentru a face față fluxului mare de oameni a fost făcută reparație în dormitoare, sufragerii. Totodată, au fost procurate plăpumi, cearșafuri, ștergare, produse de igienă, lenjerie de corp, ciorapi, papuci de cameră etc. În cadrul unei campanii sociale, au fost adunate haine și încălțăminte pentru beneficiarii Centrului.

Șefa Direcției a mai spus că persoanele cazate vor lua masa de trei ori pe zi și vor fi asigurate cu ceai fierbinte pe tot parcursul zilei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău