10 idei de turism în România care merită testate în 2022

  • 08 Ianuarie 2022 18:14
10 idei de turism în România care merită testate în 2022

​România nu duce lipsă de idei interesante în ceea ce privește turismul intern. În cele ce urmează vom da câteva exemple de astfel de inițiative locale care merită testate în 2022. De la un sat din lut, la case micuțe sau locuințe în copaci, lista ofertelor inedite e deschisă,transmite hotnews.ro.

​Potrivit sursei citate,România nu duce lipsă de idei interesante în ceea ce privește turismul intern. În cele ce urmează vom da câteva exemple de astfel de inițiative locale care merită testate în 2022. De la un sat din lut, la case micuțe sau locuințe în copaci, lista ofertelor inedite e deschisă.

În județul Caraș-Severin, în localitatea Berzasca, a fost construită prima stațiune lacustră din România, pe fonduri europene, Complex Egreta. Aici vei găsi 15 căsuțe suspendate pe piloni deasupra Dunării, în Parcul Natural Porțile de Fier.

Obiectivul dezvoltatorilor a fost acela de a pune în valoare frumusețea Clisurii Dunării, iar turiștii să se bucure de atracțiile superbe din apropiere (Cazanele Mari și Cazanele Mici), cât și de un sejur înconjurați de apă, unde toate grijile par să dispară.

Fiecare bungalou are tot ceea ce-i trebuie pentru ca tu să te simți cât mai confortabil aici, cât și o terasă pe malul apei. Dacă vrei să vizitezi această zonă, atunci opțiunea asta de cazare poate fi perfectă pentru tine.O cabană rustică în munții Apuseni


Rustic Family, Apuseni. FOTO: Arhiva personală

Încheiem lista noastră cu o cabană rustică, poziționată într-un sat mic, Bălnaca, la intrarea în Munții Apuseni, departe de drumurile principale, dar accesibilă cu mașina. Locuința tradițională este confortabilă și intimă, perfectă dacă-ți dorești o vacanță liniștită, în natură, unde modernul și tradiționalul se îmbină exemplar.

Cei care deja i-au trecut pragul au spus că s-au simțit „ca-n paradis”, în acest loc unde nu-ți lipsește absolut nimic, de la soba pe lemne, la internet, cât și o bucătărie complet utilată sau leagănul din lemn și sfoară din curte. Te așteaptă aici o mini-vacanță magică, însă trebuie să ai în vedere și prețul piperat de aproximativ 700-800 lei pe noapte pentru întreaga locuință.
 
Citiți integral pe hotnews.ro 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău