10 alimente care nu trebuie păstrate în frigider

  • 20 August 2019 09:30
10 alimente care nu trebuie păstrate în frigider

Unele fructe și legume nu se depozitează în frigider, pentru a nu se altera. Pepenele roșu sau galben, dacă nu este tăiat, poate fi ținut într-un loc umbrit și răcoros. Dovleacul are nevoie de un mediu uscat. Umezeala din frigider înmoaie coaja și produce mucegai.

Ceapa uscată trebuie ținută într-un loc aerisit, altfel umezeala o afectează, alterând-o din interior spre exterior. Roșiile trebuie păstrate fie pe pervaz, fie pe balcon, fie în bucătărie. În frigider, gustul bun se alterează și se veștejesc. Cartofii trebuie ținuți într-un loc aerisit, întunecos și uscat. Mugurii pe care îi dezvoltă trebuie înlăturați, pentru că sunt toxici. Merele ținute în mediul umed și rece al frigiderului pot mucegăi. Cel mai bine stau într-un coș de fructe la temperatura camerei.

Avocado trebuie păstrat într-un loc întunecos, înfășurat în hârtie până se înmoaie și poate fi consumat. Usturoiul trebuie să stea într-un mediu aerisit și uscat. Când în preparați, îndepărtați mustățile pentru a elimina mucegaiul.Banalele păstrate în frigider se alterează foarte rapid și îngreunează decojirea lor. Pot sta în coșul de fructe, alături de mere.

Piersici, prune, nectarine, caise. Fructele au deja un conținut ridicat de apă, umiditatea din frigider le va afecta pielița, veștejindu-le.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău