VIDEO | 1 Decembrie, 12 ani de când Radio Chișinău emite din nou pe undele basarabene

  • 01 Decembrie 2023 08:09
VIDEO | 1 Decembrie, 12 ani de când  Radio Chișinău emite din nou pe undele basarabene

1 decembrie este nu doar Ziua Națională a României, ci și ziua de naștere sau, mai degrabă, de renaștere a postului Radio Chișinău. Postul nostru, parte a Radio România, succesorul Radio Basarabia, împlinește astăzi 12 ani de la reînființare,

Postul Radio Basarabia, cunoscut în epocă și ca Radio Chișinău, a fost înființat inițial în 1939, fiind primul studio regional al Radio România și al doilea după Radio București.

Atunci a existat doar 300 de zile, fiind închis odată cu ocuparea Basarabiei de către trupele sovietice, în 1940.

A fost relansat oficial la 1 decembrie 2011, când, pentru prima dată în istoria radiodifuziunii românești, ora exactă a fost dată nu de la București, ci de la Chișinău, moment preluat de toate posturile Radio România.

Radio Chișinău își propune să reflecteze corect și echidistant realitățile politice, sociale, economice și culturale din Republica Moldova, precum și să ofere ascultătorilor de aici acces la programele Radio România. 

Pe lângă faptul că retransmite o parte din emisiunile de la București, Radio Chișinău produce emisiuni destinate, mai ales, ascultătorului basarabean afectat de propaganda rusă, tot mai agresivă în ultimul timp.

Radio Chișinău a devenit, în cei 12 ani de când a fost redeschis, o voce care aduce mesajul României la ascultătorii din Republica Moldova, dar și pe cel al românilor din Basarabia la ascultătorii din țară.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
-0,76
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,03 m/s
Tue
7
Wed
5
Thu
2
Fri
2
Sat
5
Arhivă Radio Chișinău