1,3 milioane de oameni mor anual în accidente rutiere, în lume. Este principala cauză de deces pentru copii și tineri

  • 29 Octombrie 2021 13:47
1,3 milioane de oameni mor anual în accidente rutiere, în lume. Este principala cauză de deces pentru copii și tineri

Aproximativ 1,3 milioane de oameni mor anual în accidente rutiere în lume, iar 50 de milioane sunt răniți. În acest context dramatic, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a propus un plan de acțiuni prin care aceste cifre să fie reduse la jumătate până în 2030.

În fiecare zi, 3.500 de oameni mor în accidente rutiere în lume, adică un total de 1,3 milioane pe an, iar aproximativ 50 de milioane de persoane sunt rănite.

Accidentele rutiere reprezintă cea mai frecventă cauză de deces printre copii și adulți tineri, a precizat OMS, joi, la Geneva, scrie Agerpres.

Planul de acțiune include recomandări privind modul în care drumurile pot deveni mai sigure, astfel încât să se circule în siguranță cu autovehicule cu două roți, mașini, autobuze și camioane.

Îngrijirea de urgență este, de asemenea, necesară în caz de accidente, a notat agenția sanitară.

OMS a lansat un apel guvernelor pentru crearea unor rute mai sigure pentru pietoni și bicicliști și extinderea transportului public. Dacă oamenii ar folosi astfel de mijloace de transport, ar fi mai sănătos pentru ei și, totodată, acestea ar fi mai sigure și mai prietenoase cu mediul. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,57 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău