„Zidul" de la frontiera Ucrainei cu Rusia, construit în proporție de circa 30 la sută

  • 06 Februarie 2019 12:46
„Zidul

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina, Oleg Slobodian, a declarat că gardul de înaltă securitate de la granița cu Rusia, așa-numitul "zid" proiectat de Kiev după anexarea Crimeii, este finalizat în proporție de aproximativ 30%.

Potrivit lui Slobodian, procesul care presupune construirea acestui gard nu decurge așa cum și-ar dori autoritățile, "însă proiectul este important pentru Ucraina și este nevoie de toate eforturile pentru a-l putea finaliza".

"Proiectul se desfășoară în concordanță cu finanțarea alocată. În prezent, stadiul de implementare a proiectului a ajuns la aproximativ 30%, ceea ce corespunde cu suma finanțării" - a precizat Oleg Slobodian, adăugând că, pe segmentul din regiunea Harkiv, unde acest proiect este aproape finalizat, nivelul controlului asupra frontierei ucraineano-ruse este de aproape 100%.

Reprezentantul Serviciului de Frontieră din Ucraina a mai remarcat că, deși termenele pentru această construcție au fost amânate de mai multe ori, din cauza problemelor legate de finanțare, implementarea proiectului nu a fost sistată niciodată. Construcția așa-numitului "zid" de la granița ucraineano-rusă, demarată de Kiev după anexarea Crimeii, ar putea fi finalizată în 2020-2021.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău