„Victorie-Pobeda”, nou grup parlamentar creat în Legislativul Republicii Moldova

  • 16 Mai 12:33
 „Victorie-Pobeda”, nou grup parlamentar creat în Legislativul Republicii Moldova

În Parlamentul de la Chișinău a fost creat un nou grup parlamentar – „Victorie-Pobeda”. Anunțul a fost făcut în debutul ședinței legislativului de astăzi de către fostul deputat socialist, în prezent neafiliat, Vasile Bolea, care urmează să îndeplinească și funcția de președinte al acestui grup.

Din grupul parlamentar vor face parte nouă deputați. Deputata Marina Tauber, cercetată în mai multe dosare penale privind acceptarea finanțării ilegale a fostului Partid Șor și sancționată internațional pentru destabilizarea Republicii Moldova, va îndeplini funcția de secretară a grupului, iar Reghina Apsostolova - de vicepreședinte.

Reprezentanții noului grup parlamentar au cerut audierea șefilor de la PG, MAI, Serviciul Vamal și SIS în legătură cu perchezițiile la Aeroport.

Amintim că la 22 aprilie autoritățile au confiscat peste 20 de milioane de lei de la persoane care veneau de la Moscova, unde au participat la evenimentul de creare a blocului politic pro–rus  „Victorie”, coordonat de oligarhul Ilan Șor, și au încercat să introducă acești bani ilegal în țară. Pe lângă verificările de la Aeroport, în cadrul dosarului au fost desfășurate și peste 100 de percheziții, inclusiv în afara Chișinăului, în cadrul cărora de asemenea au fost ridicate sume mari de bani.

Amintim că la 21 aprilie la Moscova a fost creat blocul  pro-rus „Victorie-Pobeda”, format din mai multe partide afiliate lui Ilan Șor, care se ascunde Rusia, pentru a evita ispășirea celor 15 ani de închisoare pentru implicare în frauda bancară din 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău