„Venirea lui Putin la Mariupol e ca întoarcerea unui criminal în serie la locul crimei”, spune o supraviețuitoare a bombardamentelor

  • 20 Martie 2023 08:26
„Venirea lui Putin la Mariupol e ca întoarcerea unui criminal în serie la locul crimei”, spune o supraviețuitoare a bombardamentelor

O femeie care a supraviețuit bombardamentelor în teatrul de la Mariupol, anul trecut, a vorbit despre vizita pe timp de noapte a lui Vladimir Putin în orașul ucrainean și spune că ea seamănă cu „vizitele pe care le fac ucigașii în serie la locul crimelor lor”, relatează CNN, citat de digi24.ro.

Jurnaliștii CNN au mai vorbit, anterior, cu Maria Kutniakova și în martie anul trecut, la puțin timp după ce a reușit să scape din Mariupol împreună cu familia și să fugă în teritoriu controlat de armata ucraineană. Kutniakova spune că dictatorul rus a ales să meargă la Mariupol pe timp de noapte pentru că nu a vrut să se vadă în imagini orașul distrus.

Mariupol, unul dintre simbolurile rezistenței Ucrainei în fața invadatorilor ruși, a fost distrus aproape în totalitate de hoardele lui Putin. „Nu au vrut să arate că Mariupol încă este o catastrofă. Sunt o mulțime de clădiri distruse, iar oamenii trăiesc într-o situație deplorabilă. Propaganda rusă încearcă să-i convingă pe oameni că Mariupol arată bine, că este un loc frumos, dar nu este. Au arătat câteva imagini cu clădiri pe care le-au construit ca să dea această impresie”, spune Kutniakova, care lucrează în regim online pentru un ONG ucrainean. Ea se află acum în capitala lituaniană, Vilnius. Ea spune că prețurile în Mariupol „au luat-o razna”, că oamenii nu au medicamente și căldură și că există probleme grave cu comunicațiile și cu furnizarea de electricitate, apă și gaze.

Kutniakova spune că toți cei 15 membri ai familiei sale și alți prieteni apropiați care locuiau în Mariupol până la invazia bolnavă a lui Putin au fugit din oraș și s-au refugiat în alte părți. Un unchi de-al său nu a mai putut fi găsit, iar familia se teme că el a pierit.

În jur de 300 de civili au murit anul trecut când armata agresoare a bombardat teatrul din Mariupol, care funcționa ca adăpost pentru oamenii din oraș. Atacul din 16 martie a fost unul dintre cele mai odioase comise de armata rusă împotriva civililor. Înainte de atac, cuvântul „copii” fusese scris în limba rusă cu vopsea în fața clădirii, într-o încercare disperată de a preveni atacul invadatorilor împotriva civililor. În jur de 1.300 de oameni se adăposteau în clădire.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-0,04
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
8
Tue
9
Wed
9
Arhivă Radio Chișinău