„Vaccinați-vă sau căiți-vă!” Un ierarh al Bisericii Ortodoxe Ruse îi numește „păcătoși” pe cei care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19

  • 05 Iulie 2021 19:53
„Vaccinați-vă sau căiți-vă!” Un ierarh al Bisericii Ortodoxe Ruse îi numește „păcătoși” pe cei care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19

Un ierarh al Bisericii Ortodoxe Ruse i-a mustrat pe cei care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, spunând că aceștia sunt „păcătoși care trebuie să se căiască pentru tot restul vieții lor”. Declarațiile vin în contextul în care Rusia a raportat o nouă creștere a numărului zilnic de infectări și de decese provocate de COVID-19, scrie digi24.ro.

Conform sursei citate, Biserica Ortodoxă a Rusiei i-a îndemnat pe credincioșii ruși să se vaccineze împotriva noului coronavirus, după ce alte 24.353 de cazuri au fost confirmate luni, inclusiv 6.557 la Moscova, în urma cărora bilanțul oficial la nivelul întregii țări a ajuns la 5.635.294 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei.

Grupul guvernamental de lucru pentru combaterea pandemiei din Rusia a anunțat că alte 654 de persoane au murit din cauze asociate noului coronavirus în ultimele 24 de ore, iar bilanțul total al deceselor raportate la nivel național a urcat la 138.579.

Agenția federală pentru statistică din Rusia ține un registru separat al deceselor și afirmă că Rusia a înregistrat aproximativ 270.000 de decese asociate COVID-19 din aprilie 2020 până în aprilie 2021.

Exprimându-se la televiziunea de stat, mitropolitul Ilarion, conducător al Direcției de Relații Externe din cadrul Patriarhiei Moscovei, a spus că persoanele care refuză să se vaccineze comit „un păcat pentru care vor trebui să se căiască pentru tot restul vieții lor”, scrie Reuters.

„Văd în fiecare zi astfel de situații, oameni care vizitează un preot pentru a mărturisi că au refuzat să se vaccineze - sau apropiați ai lor - și au cauzat, fără să vrea, moartea unei alte persoane”, a adăugat el, citat de Agerpres.

„Păcatul apare atunci când te gândești doar la tine, nu și la o altă persoană”, a mai spus mitropolitul Ilarion.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
16
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău