„Un doctor pentru tine” - program pentru sporirea accesului locuitorilor de la sate la servicii medicale specializate

  • 02 August 2018 12:50
„Un doctor pentru tine” - program pentru sporirea accesului locuitorilor de la sate la servicii medicale specializate

În Republica Moldova a fost lansată campania „Un doctor pentru tine”, inițiată de Guvern. Obiectivul principal al programului este de a spori accesul locuitorilor de la sate la servicii medicale specializate.

Echipe de medici de specialitate se vor deplasa în sate din toate raioanele Republicii Moldova, începând de astăzi, 2 august. Doctorii vor oferi servicii medicale gratuite populației, inclusiv asistență stomatologică copiilor. Totodată, medicii vor efectua examene radiologice pentru a depista la timp tuberculoza și cancerul. În fiecare săptămână,  specialiștii vor merge în câte șase localități. 

Autoritățile de la Chișinău spun că prin campania „Un doctor pentru tine” vor să ofere condiții egale pentru ca toți cetățenii, indiferent de locul de  trai, să fie asigurați cu servicii medicale. 

Printre medicii care vor oferi ajutor pacienților din sate sunt și mulți rezidenți. Deocamdată autoritățile nu au anunțat numărul exact al doctorilor care vor participa la campaniei și nici câți bani au fost alocați pentru acest proiect. 

Republica Moldova se confruntă cu o lipsă de medici în localitățile rurale. Statisticile arată că în peste 280 de sate nu sunt medici de familie. 

Salariul mediu lunar al unui medic din cadrul unui spital republican este de 380 de euro, iar un medic de la sat este remunerat cu puțin peste 250 de euro.

 


Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău