„Un colet pentru corupți” | „Occupy Guguță” și „Adoptă un Vot” anunță un protest în PMAN

  • 31 Iulie 2018 10:47
„Un colet pentru corupți” | „Occupy Guguță” și „Adoptă un Vot” anunță un protest în PMAN

Comunitatea Occupy Guguță și Adoptă un Vot invită cetățenii la acțiunea „Un colet pentru corupți!”, care va avea loc, duminică, 5 august, de la 12:00 la ora 14:00.

Potrivit organizatorilor, cetățenii sunt îndemnați să se adune în Piața Marii Adunări Naționale cu mesajul: „Vă pregătim coletele. Pruncul vă așteaptă” și să aducă un colet și o foaie pe care să scrie un mesaj pentru guvernanți. 

„Un simbol al migrației masive a devenit coletul cu renumitul imprimeu albastru și roșu. În orice colț al Europei, trece vreun microbuz care tot duce și aduce colete cu bunătăți, gust și dor de casă. Credem că este timpul deja să transmitem și alt tip de colete, către închisori, pentru guvernanții corupți, care sunt direct responsabili de plecarea masivă a cetățenilor noștri”, a spus Vlada Ciobanu, reprezentantă Occupy Guguță.

De asemenea, Elena Dragalin, organizatoare din partea comunității Adoptă un Vot, a menționat că sunt multe lucruri care lipsesc în R. Moldova: parlamentari independenți, justiție independentă și echitabilă, educație calitativă, servicii medicale de încredere, infrastructură, locuri de muncă, oportunități de dezvoltare și multe altele… „Să nu pierdem însă și puținul care a mai rămas. Dreptul la protest este unul dintre acele lucruri pe care trebuie să le păstrăm cu orice preț. De ce? Pentru că ne dorim o țară și o viață normală. Cum? Protestând! Veniți duminică cu niște torbe pentru guvernanți. Torbe cu care am venit din sate în capitală sperând la o educație mai buna și la mai multe oportunități; torbe cu merinde pe care ni le-au trimis părinții noștri în speranța că vom avea o viață mai bună decât ei; torbe pe care le-am târâit după noi de-a lungul căilor ferate când treceam ilegal frontierele; torbe pe care le-am bucșit prin autocare și rutiere care mergeau câte 30 de ore nonstop; pe care le-am tărâit prin aeropoarte cănd zburam cu cate trei transferuri ca sa fie mai ieftin trecând oceane. Torbe  care ne-au dus prin țări străine în căutare de oportunități și pentru a câștiga un ban ca să ne susținem familiile rămase în Moldova… Torbele – mărturie a sărăciei noastre lucii”, a declarat Elena Dragalin.

Menționăm că un sondaj recent realizat la comanda IDIS Viitorul arată că fiecare al cincilea cetățean al R. Moldova intenționează să plece din țară. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău