„Tu nu ești singur!”, proiect de susținere pentru cei afectați de pandemie

  • 14 Iulie 2020 14:26
„Tu nu ești singur!”, proiect de susținere pentru cei afectați de pandemie

„Tu nu ești singur!” este un proiect care vine să-i susțină pe toți cei care au fost grav afectați pe timp de pandemie. Timp de câteva luni, 10 voluntari certificați, împreună cu psihologi profesioniști, vor oferi suport online celor care au nevoie de acest lucru: oameni care trec prin doliu, care trec prin epuizare profesională sau oameni care au crize financiare, crize în carieră sau afaceri.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, psihologul Liuba Ceban, autoarea proiectului, susține că este îngrijorată de faptul că în spațiul public este foarte puțină empatie, înțelegere a durerii sufletești pe care o pot avea oamenii care se confruntă cu crizele asociate pandemiei. ,,Eu cred în spațiul public mișcarea și discuțiile noastre sunt un pic direcționate greșit și din cauza asta am ales astăzi să vorbim despre faptul că este foarte important să atragem atenția la faptul că printre noi sunt oameni care trec printr-o durere cumplită asociată cu pandemia”, a spus Liuba Ceban.

Aceasta a prezentat și un spot video, cu poveștile a trei persoane în care se pot regăsi cei afectați de pandemie. „Acum o săptămână COVID-19 mi l-a luat pe tata și nu știu cum o să trăiesc fără el”. „Sunt medic și de trei luni lupt în prima linie pentru viața bolnavilor de COVID-19. De trei luni nu mi-am văzut copilul și nici părinții, oare pentru cât timp mai am puteri? Vreau acasă!”, „Pandemia m-a lăsat fără locul de muncă, nu știu ce o să mănânc mâine și cum o să-mi achit creditele la bancă” – sun t mesajele transmise de protagoniști.

Lia Vîrtosu, unul dintre psihologii din proiect, susține că inițiativa „Tu nu ești singur!” se bazează pe un fundament puternic, implică specialiști calificați la care pot apela și cere o mână de ajutor toți cei care au nevoie. „Acest proiect ar fi o punte care ar trece dintr-o stare de tulburare, de neliniște, într-o stare de speranță, de o alternativă nouă, de o acceptare, de o luciditate. Dacă ești în confuzie, practic ai putea trece prin acest proiect, prin această mână de ajutor într-o stare de liniște”, a spus Lia Vîrtosu.

În cadrul proiectului „Tu nu ești singur!”, în fiecare seară de marți, la ora 20.00, vor fi organizate ședințe live pe facebook cu persoanele care trec prin epuizare profesională.

Miercuri, la 20.00, se vor purta discuții cu cei care au pierdut oameni dragi, iar sesiunile de vineri, la aceeași oră, vor fi pentru cei care trec prin crize financiare. Implicarea în proiect este gratuită.


„Tu nu ești singur!” este un proiect organizat de asociația obștească „Altruism” cu susținerea ambasadei SUA în Republica Moldova.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău