„Tragedie” la o galerie de artă. O operă a fost distrusă de un critic cu o doză de suc

  • 10 Februarie 2020 11:52
„Tragedie” la o galerie de artă. O operă a fost distrusă de un critic cu o doză de suc Digi24.ro

O operă de artă în valoare de 20 000 de dolari a fost distrusă de unul dintre criticii de la galerie după ce aceasta lăsat o doză goala de suc pe ea. Opera de artă contemporană, creată de artistul mexican Gabriel Rico, era formată dintr-o bucată de sticlă în interiorul căreia se aflau câteva obiecte: o piatră și o minge de fotbal, relatează The Guardian, potrivit Digi24.ro.

Avelina Lesper, critic de artă, a pornit prin gestul său o nouă dezbatere în legătură cu ceea ce înseamnă arta după ce, în semn de dispreț față de opera modernă a unui creator mexican, a lăsat o doză goala de suc pe bucata de sticlă care o conținea, notează sursa citată

Artistul mexican Gabriel Rico realizează opere în care sunt puse împreună obiecte din natură precum pene sau pietre cu obiecte realizate de om, precum mingi de tenis sau de fotbal. Bucata de sticlă care susținea obiectele a căzut și s-a făcut bucăți după ce Lesper a pus doza de suc pe ea.

A fost ca și când această lucrare mi-a auzit comentariile și a simțit care a fost părerea mea în legătură cu ea”, a spus Lesper într-o declarație pentru Milenio, un grup media mexican. Ea mai spune că reprezentanții galeriei au cotat opera de artă la o valoare de 20 000 de dolari.

Reprezentanții galeriei au calificat gestul drept „neprofesionist”, chiar dacă el ar fi fost doar accidental. Ei spun că responsabilitatea pentru distrugerea piesei îi aparține Avelinei Lesper în totalitate, având în vedere că a pus doza pe expunere și apoi a încercat să facă o fotografie.

Operele lui Rico sunt foarte căutate de colecționari și astfel de galerii de artă în acest moment, conform reprezentanților galeriei. Alfonso Miranda, directorul muzeului de Artă din Ciudad de Mexico spune că incidentul este o „tragedie”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău