„Tirex Petrol” a fost vândută în afara pieței reglementate. Cine a achitat aproape 200 de milioane de lei

  • 07 Octombrie 2019 12:57
„Tirex Petrol” a fost vândută în afara pieței reglementate. Cine a achitat aproape 200 de milioane de lei

Compania ”Tirex Petrol” a fost vândută. Tranzacția cu 95.95% din acțiunile companiei a fost înregistrată în afara pieței reglementate în perioada 30 septembrie – 4 octombrie.

Potrivit datelor CNPF, 17.826.651 din valorile mobiliare ale companiei au fost vândute contra unei sume de 197.697.559 lei, într-o singură tranzacție, transmite bizlaw.md

Deși tranzacția a avut loc în afara pieței reglementate, iar cumpărătorul pachetului nu este precizat, amintm că în februarie, Consiliul Concurenței a autorizat preluarea companiei ”Tirex Petrol” de către ”Estcon Construct”.

Plenul Consiliului a decis atunci că operațiunea de concentrare economică, ce urmează a se realiza, este compatibilă cu mediul concurențial, ambele companii fiind active pe piața comerțului cu produse petroliere.

Preluarea controlului asupra ”Tirex Petrol” prevedea achiziționarea a 95,95% din valorile mobiliare ale întreprinderii, precum și a întregului ansamblu de active. Până atunci, pachetul majoritar de acțiuni, adică 95,95 la sută, era deținut de ”Mabanaft-Moldova” GmbH.

Consiliului Concurenței menționa atunci că scopul tranzacției este ghidat, pe de o parte, de interesul ”Estcon Construct” de dezvoltare și expansiune a companiei, în special pe nișa comerțului cu amănuntul cu produse petroliere, dar și pe relansarea comerțului angro cu produse petroliere de către”Tirex Petrol”.

Estcon Construct a fost înregistrată în 2007, în orașul Ialoveni. Printre fondatori figurează Alec și Tatiana Ignat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău