„Termoelectrica” are în rezerve păcură pentru a asigura serviciile de termoficare timp de o lună și jumătate

  • 12 Septembrie 2022 17:31
„Termoelectrica” are în rezerve păcură pentru a asigura serviciile de termoficare timp de o lună și jumătate

Societatea pe acțiuni „Termoelectrica” are în rezerve păcură pentru a asigura serviciile de termoficare timp de o lună și jumătate. Anunțul a fost făcut astăzi de către Tudor Gîrbu, consilier pe probleme locativ-comunale a primarului general al capitalei, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, sezonul de încălzire ar urma să demareze la mijlocul lunii octombrie. „Conform estimărilor, păcura din rezerve va suficientă pentru a asigura serviciile de termoficare până în luna noiembrie inclusiv. Totodată, „Termoelectrica” urmează să procure încă 190 de mii de tone de păcură pentru a putea furniza energia termică pe toată perioada rece”, a spus Tudor Gîrbu.

De asemenea, Regia „Exdrupo” are în dotare 70 de unități de transport pentru deszăpezirea și curățarea drumurilor.  „Întreprinderea deține în stoc 3700 de tone de material antiderapant, suficiente pentru o lună pentru a menține funcțională infrastructura municipiului. La fel, întreprinderea a lansat o licitație pentru procurarea a cinci mii de tone de sare și șase mii tone de nisip”, a spus Tudor Gîrbu.

Conform autorităților municipale, gospodăria urbei este pregătită în proporție de 95 la sută pentru sezonul rece al anului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău