„Teatrul online gratuit pentru copiii din R. Moldova". Guvernul României finanțează un nou proiect cultural dedicat cetățenilor din stânga Prutului

  • 31 August 2023 11:30
„Teatrul online gratuit pentru copiii din R. Moldova

Proiectul „Teatrul online pentru copiii din Republica Moldova” continuă și în acest an, cu finanțare de la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României. În prezent sunt disponibile 10 spectacole de teatru pentru copii, 10 spectacole de teatru pentru cei mari și 200 de video povești pentru copii, iar accesul la acest conținut este, pentru toți cetățenii Republicii Moldova domiciliați pe teritoriul țării, gratuit.

Spectacolele online pot fi vizionate pe platforma e-theatrum.com, în secțiunea denumită „Moldova”. 

Noile spectacole se adaugă celor 10 spectacole de teatru și 100 de video povești pentru copii deja existente pe platformă ca urmare a proiectului derulat în anul 2021, care s-a bucurat de un mare interes din partea societății din Republica Moldova, a mass-media, dar mai ales a celor mici. 

„Acest proiect este un model de implicare culturală a României într-un spațiu aproape confiscat lingvistic de Rusia prin vectorii săi strategici identificabili cu ușurință de mulți dintre analiștii care evaluează cu precauție evoluția situației geostrategice de la frontiera de Est a Uniunii Europene.

Concret, prin acest proiect ne dorim să readucem aminte tuturor cetățenilor din Republica Moldova că a fi român nu este o opțiune, indiferent cât de mult de străduiesc unii să golească de conținut acest adevăr natural și istoric. Toți cei care gândesc și vorbesc românește vor înțelege foarte clar că Guvernul României, prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, oferă gratuit copiilor din stânga Prutului cât și părinților acestora, acces la teatru în limba română, la ei acasă”, se arată într-un comunicat al DRRM.

Organizatorii își doresc ca prin astfel de proiecte, să ofere argumente solide pentru redefinirea implicării României în proiecte culturale de anvergură în Republica Moldova, demonstrând la finalul acestui proiect că românii din Republica Moldova așteaptă și mai multă implicare a României pe dimensiunea culturală. 

Întregul conținut listat pe platforma e-theatrum.com, inclusiv cel gratuit pentru utilizatorii de pe teritoriul Republicii Moldova, este supus rigorilor Legii românești nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe și nu poate fi reprodus și folosit de alte persoane fizice sau juridice, alții decât titularul drepturilor de difuzare online. 

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, instituția care finanțează acest proiect, are ca principal obiectiv realizarea politicii statului român pentru consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie cu Republica Moldova și-a asumat în fiecare an, încă de la înființare, misiunea de a apropia cele două societăți de pe ambele maluri ale Prutului în jurul principiilor și valorilor noastre comune.  

Pentru mai multe detalii privind proiectele sprijinite și finanțate de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova accesați https://drrm.gov.ro/w/  

Pentru detalii privind proiectul "Teatru online și gratuit pentru cetățenii Republicii Moldova" accesați http://e-theatrum.com/.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:19 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău