„Târg Muzical” | Patru muzicieni din Republica Moldova și România vor susține concerte de muzică clasică în toate localitățile cu toponimul „Târgu”

  • 12 Septembrie 16:05
„Târg Muzical” | Patru muzicieni din Republica Moldova și România vor susține concerte de muzică clasică în toate localitățile cu toponimul „Târgu”

Câțiva muzicieni din România - Andrei Mihail Radu; Corina Răducanu; Eugen Dumitrescu și din Republica Moldova - Ion Negură, solist al Sălii cu Orgă din Chișinău, au inițiat un proiect inedit. Ei vor susține concerte de muzică clasică în toate localitățile din Roânia care încep cu toponimul Târgu.

Astfel, cei patru muzicieni vor concerta în perioada 8 - 19 septembrie în cadrul turneului „Târg Muzical” în cele nouă localități din România care încep cu toponimul „Târgu”, acestea fiind următoarele: Târgu Neamț, Târgu Frumos, Târgu Bujor, Târgu Ocna, Târgu Secuiesc, Târgu Mureș, Târgu Cărbunești, Târgu Jiu și Târgu Lăpuș.

În repertoriu figurează și o compoziție în primă audiție, scrisă special pentru acest proiect de către compozitorul Marius Sireteanu.

Acum un an, eram într-un turneu în țară alături de violonistul Andrei Mihail Radu și într-o discuție despre ce proiecte în viitor am putea face. El a venit cu ideea de a avea un târg muzical. La scurt timp ne-am gândit că ar fi o idee bună și să o punem în practică. Și iată că, în acest septembrie, această idee a prins viață în cele nouă localități care încep cu toponimul Târgu de la noi din țară. Și pentru că va fi un târg muzical, ne-am gândit să ne transformăm cumva în menestreli, să ne întoarcem în timp la ideea de târg prin muzică. Așa că am ales un repertoriu de muzică barocă, combinată cu muzică contemporană. Pe lângă Bach, Handel și Telemann, vom avea și o compoziție scrisă special pentru acest proiect de către Marius Sireteanu, un compozitor contemporan, iar toată această muzică va fi îmbrăcată vizual de o proiecție multi-media creată de artistul plastic Maria Păun și de o scenografie pusă la cale de noi”, a spus pianista Corina Răducanu.

Artista a arătat că în timpul celor nouă concerte în prim-plan va fi această proiecție multi-media, iar muzicienii vor sta în fundal, pentru a crea ideea de vechi și nou într-un târg muzical contemporan.

Cei patru artiști , Andrei Mihail Radu (vioară), Ion Negură (flaut), Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu (pian), vor concerta după cum urmează:

  • 13 septembrie, la Colegiul Național de Artă din Târgu Mureș;
  • 16 septembrie, la Târgu Cărbunești, Casa de Cultură „Tudor Arghezi”;
  • 17 septembrie, la Târgu Jiu, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”;
  • 19 septembrie la Târgu Lăpuș, la Casa de Cultură „Vasile Grigore Latiș”.

Flautistul Ion Negură este solistul Sălii cu Orgă din Chișinău, Andrei Mihail Radu este violonist la Filarmonica din Brașov, la pian vor interpreta, la patru mâini, Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu.

Proiectul este organizat de Asociația Klavier ART în parteneriat cu primăriile și centrele culturale și educaționale din orașele implicate în proiect și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

„Târg Muzical” | Patru muzicieni din Republica Moldova și România vor susține concerte de muzică clasică în toate localitățile cu toponimul „Târgu”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:7,72 m/s
Wed
16
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău