„Susținătorii lui Putin sunt niște lachei care s-au transformat în sclavi”. Regina muzicii pop sovietice condamnă din nou invazia

  • 04 Octombrie 2022 19:05
„Susținătorii lui Putin sunt niște lachei care s-au transformat în sclavi”. Regina muzicii pop sovietice condamnă din nou invazia

Alla Pugaciova, faimoasa cântăreață de muzică pop din era sovietică i-a criticat dur pe cei care au atacat-o pentru opoziția sa față de invazia rusească din Ucraina. Ea i-a numit pe susținătorii războiului lui Putin „sclavi” și „lachei”, conform The Moscow Times.

„Cât de norocoasă sunt să fiu urâtă de oamenii pe care i-am urât mereu. Motivul este clar”, a scris Pugaciova într-un mesaj pe Twitter, referindu-se la susținătorii războiului pe care Putin l-a pornit împotriva Ucrainei de mai bine de o jumătate de an. Pugaciova, în vârstă de 73 de ani, este una dintre cele mai faimoase persoane din Rusia care au criticat războiul lui Putin, scrie Digi24.

Pugaciova a început să critice războiul după ce soțul ei, comendiantul Maxim Galkin, a fost etichetat drept „agent străin” de regimul de la Kremlin. Cântăreața a cerut public dictaturii putiniste să fie și ea numită „agent străin” alături de soțul ei, în semn de solidaritate.

Pugaciova a condamnat dur invadarea Ucrainei pentru „scopuri iluzorii care ne-au transformat într-un stat paria”. „Dacă ei m-ar fi plăcut (n. red. - susținătorii lui Putin), ar fi însemnat că trăiesc și cânt în zadar. Îi las să-și arate colții. Sunt niște lachei care s-au transformat în sclavi”, a mai spus cântăreața.

Deși criticile inițiale ale lui Allei Pugaciova au dus la o ruptură între fanii ei, pe linii ideologice, comentariile ei de marți ar putea să polarizeze puternic opinia publică din Rusia, mai ales după evenimentele recente – mobilizarea parțială și proclamarea anexării teritoriilor ucrainene.

În august, Pugaciova, plecată în Israel după începutul invaziei, a revenit în Rusia spunând că s-a întors „pentru a pune lucrurile în ordine, în capul meu și în capul vostru”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
43,29
Cer senin
Umiditate:21 %
Vint:2,57 m/s
Wed
33
Thu
32
Fri
29
Sat
27
Sun
24
Arhivă Radio Chișinău