''Super Luna Florilor'' a putut fi admirată pe cerul senin deasupra Operei din Sydney

  • 26 Mai 2021 16:56
''Super Luna Florilor'' a putut fi admirată pe cerul senin deasupra Operei din Sydney

Fenomenul astronomic cunoscut sub denumirea de ''Super Luna Florilor'' a putut fi admirat miercuri pe cerul senin de seară deasupra Operei din Sydney, spre deliciul fotografilor amatori poziționați pe malul opus al apei pentru a surprinde momentul, informează Reuters, citat de AGERPRES.

Fenomenul "Super Luna" are loc când satelitul natural al Terrei se află la perigeu, punctul cel mai apropiat de pe orbita sa în raport cu Terra, moment care o face să pară cu 7% mai mare și cu 15% mai strălucitoare decât în mod obișnuit.

Luna plină din mai este cunoscută sub denumirea "Luna Florilor" întrucât fenomenul are loc când florile de primăvară sunt în perioada de înflorire.

Concomitent cu ''Super Luna Florilor'' are loc și prima eclipsă de lună din ultimii doi ani, în timpul căreia Luna se va afla în umbra Pământului. Luna va avea un aspect roșiatic, fenomen cunoscut ca ''Luna sângerie'', care se produce atunci când lumina este dispersată prin atmosfera Terrei, fenomen similar unui apus.

Eclipsa va avea loc în primele ore ale dimineții și va fi vizibilă în vestul Americii de Nord, locuitorii din Alaska și Hawaii fiind cei care vor avea parte de cea mai bună priveliște. Va fi totodată vizibilă și în sudul Chile și Argentina.

Pasionații de fenomene astronomice de pe teritoriul Australiei și Noii Zeelande, precum și din anumite regiuni ale Asiei de Sud-Est vor putea admira eclipsa miercuri seară. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău